30 Mart 2008 Pazar

DÜN GECE BİR AYI PARTİSİNDEYDİM... MAALESEF!


İnsanlar partiye niye gider, eğlenmek için. Ayılar bir partiye niye gider, bilmiyorum dostlarım ve bilen biri varsa da lütfen bir adım öne çıksın ve bana anlatsın.

İstanbulBear Club'ın aylardır çeşitli mecralarda duyurduğu bearnite dün gece Taksim'de Olimpia adında son derece şık bir mekanda gerçekleşti. Mekan gerçekten süperdi, ses düzeni, ışıklandırma, dekorasyon konusunda diyecek tek bir kelimem yoktu. Hatta DJ mükemmele yakındı. Hoş bizim ayılar bu tür müzikten anlamaz ama olsun acayip iyidi.

Hande Yener'in bakkal müziği döneminden kalma şarkıları çalınmadığı, Demet Akalın hamfendinin icra eylediği o güzelim pop parçaları bangır bangır ötmediği ve dünya starımız herşeyimiz Tarkan'ın ders niteliğindeki bir kurtçuktan nasıl kelebek olunur ayarındaki nameleri yüksek volümle terennüm edilmediği müddetçe bizim millet eğlenmez eğlenemez... İlla ki herşeyimiz alaturka olacak, barlarda bile...

Neyse biz partimize dönelim. Geceye gelenler çoktu ama mekan büyüktü, boş gibi göründü. Gelenlerin neredeyse tamamı mekana girer girmez sırtlarını duvarlara verdi. Sanki arkadan bir ayı çıkacak da onlara kötü bir şey yapacak korkusu taşıyorlardı. Pistte kendini bilmez ve gecenin öneminden habersiz bir kaç ayıcık da dans ediyordu. Onlar da bir süre sonra (ben de onlar arasındaydım nacizane) dans etmekten vaz geçti. İnsan kalabalık içinde görünmeden dans edebiliyor, ama koca bir pistin üstünde 130 kiloluk cüsseleriyle kelli felli adamlar çeşitli atraksiyonlar yaparak lömbür lömbür tek başına dans edince otaya siz de takdir edersiniz ki pek görülesi bir manzara çıkmıyor. Bütün gece herkeste tuhaf bir hava vardı. "Allahım ben niye buradayım, parti bir an önce bitse de Tekyön'e gidip eğlensek" türü düşünceler o kadar yoğundu ki, bu pişmanlıkları hissetmemek mümkün değildi.
Belki de Ayılar yapı itibariyle eğlenmeyi sevmiyordur bilmiyorum, ben de ayıyım eğleniyorum ama ben aynı zamanda deliyim. Belki de babam bir sütçüydü... Belki de parti anlayışları farklıdır ayıların, bearnite'ı düzenleyen arkadaşların bunu daha önce iyi hesap etmeleri gerekiyordu. Yani birilerini görevlendirip ortamı gerçekten ısıtmaları gerekiyordu. Yani kapı önünde durup bilet kesmek, tamam bu da bir görev ama bilet kesmekten, millet eğlendirilemedi. Ne bileyim adam akıllı bir şov düzenlenebilinirdi. Birileri çıkıp tıpatıp benzeri bir şeyler yapabilirdi, çıkanlar belki biraz rezil olurdu ama millet gülerdi, hoş vakit geçirebilirdi... Veya ne bileyim drag bearlar ortalıkta dolaşsaydı, millete sataşsaydı, dans etseydi, konfetiler atılsaydı... Bir parti olsaydı keşke dün gece ve millet daha saat bir olmadan, sanki her gün yapılan bir etkinlikmiş gibi sıkıldıkları için adeta kaçmasaydı...

Bir de tabi Mr. Bear seçimi var ki akıllara seza... Herşeyden önce böylesine bir güzellik yarışmasının düzenlenmesi Türkiye Ayıları'na yakışır, neden çünkü onlar bir örgütlenme, yıllardır sürdürdükleri iyi kötü bir çizgi ve de varlık var. Amma İstanbulBearClub da neyin nesi, böyle bir yarışma düzenleme hakkını nerden ve kimden alıyor. Bu olayın bir yönü, diğer taraftan geçen senenin de birincisi olan zatı muhteremin bu sene de birinci olması, Türkiye gibi ayı cenneti bir ülke için utanç verici.. Hoş sadece üç aday yarışmaya katılırsa olacağı bu ama olsun. Yani geceyi, yarışmayı düzenleyenler, bence başka bir adayı birinci ilan edebilirlerdi. Daha şık olurdu. Yine de, bu gidişle, Mr. Bear 2007-08-09-10-1...'u canı gönülden tebrik ederiz milletçe, başarılarının devamını dileriz, onu bizler var ettik bunu da aklından çıkarmasın!

Sonuç olarak, bu tür etkinlikleri ne kadar kötü ve iyi hazırlanılmamış olarak yapılsa da desteklemek gerekiyor arkadaşlar. İyi niyetli bir girişim olduğundan şüphe etmediğim dün geceki bear partinin üste sıraladığım ve bir bölümünü de yazmadığım onlarca eksiği vardı ama olsun yine de bu tür etkinlikler daha da büyüyerek devam etmeli. Benimki dost acı söyler ayarında bir yazı. Geceyi düzenleyenler bu yazıyı okursa yazdıklarımı bu doğrultuda algılamaları gerektiğini dilerim. Morallerini bozmasınlar, seneye mutlaka daha iyi olacak. Varlığımızın ve daha da önemlisi görünürlülüğümüzü ve gettolaşmamamızı bu tür etkinliklere borçluyuz.

3 yorum:

İçimdeki Ayı dedi ki...

Öyle yada böyle hafiften olumlu bitmiş olmasını görmek güzel istanbulbear'ın. Açıkcası ben etkinlik hakkında iyi düşünenlerden değilim tabi bunda etkili olan sebeplerden en başta geleni henüz programın açıklanmadan direkt olarak paket fiyatlarının verilmiş olması idi. Ardından açıklanan ve olası gibi nitelenen bazı program eksiklikleride söz konusu idi.

Mr Bear seçimi ise şuan bolca eksikliğimizden olsa gerek ama ileride en azından ortak bir noktada yapılmalı. Hiç olmadı herkes kendi parti birincisini belirlesin bu birinciler arasında bir Mr. Bear Turkey belirlensin :)

Ama herşeye rağmen hayırlısı olsun, geçtiğimiz hafta TBRU 2008 gerçekleşti. Etkinlik resimleri, olanlar hakkında okuduklarım derken farkettiğim o ki en kısa zamanda sirkelenip kendimize gelmemiz ve birşeyler yapmamız lazım :)

Adsız dedi ki...

Evet bende o partideydim ve arkadaşımın yazdıklarına kısmen de olsa katılıyorum. Ama tamamen katılmıyorum. Nedeni ne gelirsek; aslında birçok sebebi var öncelikle bu organizasyonu yapan arkadaşımı da tebrik ediyorum. Gelelim olanlara ve olmayanlara eğer yurt dışındaki bear partileri düşünerek bu organizasyona katıldıysanız gerçekten hayal kırıklığına uğrarsısınız. Çünkü burası Avrupa değil Türkiye ve biz Türkler maalesef taklitçi yönümüzle ünlüyüzdür ve bu parti benzerlerinin beklide en kötü taklitlerinden bir tanesi idi. Ve Türkiye’de bunun gibi kötü organizasyonların örneklerini geçtiğimiz senelerde de çok fazla gördük.
Bir kere her şey bir öncekilerle aynıydı değişik olan pek ’de fazla bir şey yoktu aslında hiçbir farkı yoktu. İlk gün partinin yapıldığı bar öncelikle çok küçük bir yerdi, tamam burada çok’ da fazla bir etkinlik yada Show beklemiyoruz, diyebiliriz ki bu gelen misafirlerin birbirleri ile tanışma ve kaynaşması için yapılmış olsun (ki gelen bütün misafirler zaten birbirlerini çok iyi tanıyorlardı, 3 – 5 yabancı turisti saymazsak) Gecenin ilerleyen saatlerinde herkesin görmeye alışık olduğu oryantal bir Show artık bu oryantal dansı yapan arkadaşımızın hangi müziklerde nasıl kıvıracağını bile biz oryantalden anlamayan kişiler olarak ezberledik. İlk gün yorucu günün etkisi ve ertesi gün işe gitme gerekliliğim yüzünden çok ta fazla kalamadım partide.
Organizasyonun ikinci gününü başka bir mekânda olacağını söylediler. Bu güzel bir düşünceydi, değişik, alışık olmadığımız bir mekan biraz heyecanlanmıştım neyse gece yarısı partinin olacağı mekana gittik giriş ücretimizi ödedik ve içeri girdik mekana, ilk hayal kırıklığı ve şok içerisi bomboştu; tamam erken geldik biraz bekleyelim dedik, bu arada mekan güzel, büyük, çok karanlık değil, ve havalandırma iyi. Gelelim hizmet e tam anlamıyla berbat ne orada çalışan garson nede organizasyonda görev alan arkadaşlar hiçbiri hoş geldiniz bile demedi. Beğenmediğimiz barlarda bile işletmecisinden tutun da garsonuna hatta tuvalete girdiğinizdeki görevli arkadaş bile hoş geldiniz derken (üstelik giriş ücreti de ödemediğiniz mekanlar bunlar) Giriş ücreti ödeyerek girdiğiniz mekanda hiç kimse size hoş geldiniz bile demedi. Garson arkadaşlar lütfedip de ne içersiniz diye sorma zahmetinde bile bulunmadı. İlerleyen saatlerde parti kalabalıklaşmaya başladı ama maalesef gelen misafirlerin hepsi gene tanıdığınız bildiğiniz yüzler. Neyse buda çok önemli değil en azından benim için, çalan müzikler house müzikleri ama Dj arkadaşımız çok fazla zahmet e girmemiş belli idi. Partiye geleli 1 saati geçmişti hala kimse ne hoş geldiniz nede bir şey istermisiniz diye soran yok mecbur içkinizi gidip kendiniz alıyorsunuz.
Şimdi gelelim yapılabileceklere; arkadaşım sen bir parti düzenliyorsun en azından show a ağarlık vermen gerek, hiç bir şey yapamıyorsan bir lazer gösterisi düzenle, 3 adam tut sana striptiz show yapsın, küçük bir karo eke yarışması düzenle slayt gösterisi hazırla. Güvenli sex hakkında 5 dakika da olsa insanları bilgilendir ki bunlar benim şu saniyede aklıma gelen en basit etkinlik, çünkü sen gelen misafirlerden az sayılmayacak bir giriş ücreti alıyorsun en azından aldığın giriş ücretini değerlendir. Ama hayır nasıl olsa biz eşcinseller para harcamasını severiz ve öyle ya da böyle nasılsa eşcinsel arkadaşlarım gelecekler düşüncesi ile yapılan bir partiden başka bir şey değildi. Hediye çekilişi yapmışsın ama hediye olarak ne verildiğini açıklamıyorsun hadi bu çok önemli değil, en azından insan bari çekiliş var diyebiliyor  yarışma yapıyorsun ama yarışmaya katılan arkadaş sayısı 3 kişi ve katılan arkadaşlar zaten diğer yarışmalarda derece almış olan arkadaşlar  ve organizasyonun sahiplerinden biri yarışmaya katılıyor. Bence çok saçma ve komik bir durum.
Yani arkadaşlar kötü bir organizasyon a gene ev sahipliği yaptık. Ama şu kadarını söylemeliyim ki bundan sonraki ayı organizasyonlarına sanırım katılmayacağım. Bence sadece cebinizdeki parayı almayı hedefleyen bir organizasyondan başka hiçbirşey değildi yada insan böle düşünüyor, ümit ediyorum ki bu anlayış değişir ve çok daha iyi organizasyonları görebiliriz. Her şeye rağmen buda bir şey diyorum ve emeği gecen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

bearist72 dedi ki...

Bu tür etkinlikler herzaman para için yapılmıştır ve yapılacaktır. Hizmete göre fiyat performan çıkarın. Uzun zaman önce bu tür partilerden performans beklemenin anlamsızlığını gördüm. En iyi şekli ile tanıtımı iyi yapıldı ise meraklı bir kaç çingen ayı gelir. Tanışır iseniz ne ala performans almışsınızdır. Yoksa eğlenmek ve arkadaşlarımı görmek istiyorum diyorsanız; hepsi zatii bilindik mekanlarda, extra para vererek onları görmeniz hasret gidermeniz pek anlamlı değil..